Censorkomité for Biennalen 2009

Censorkomité

Martin Bodilsen Kaldahl, keramiker, MA RCA og underviser ved Danmarks Designskole
Anders Ljungberg, sølvsmed/formgiver, lærer ved Konstfack i Stockholm
Mette Strømgaard Dalby, museumsinspektør for kunsthåndværk og design, Trapholt

Martin Bodilsen Kaldahl er udøvende keramiker og har i en årrække undervist på bl.a. Danmarks Designskole. Med en masteruddannelse fra Royal College of Art, London og talrige udstillinger i ind- og udland indskriver hans virke sig i et meget internationalt perspektiv. Har siddet som jurymedlem bl.a. i forbindelse med Vallauris Biennalen 06 og The Jerwood Applied Arts Prize, fungeret som kurator og skribent i forhold til udstillinger i mange sammenhænge og har modtaget talrige danske såvel som internationale priser/legater for sit virke.
Mette Strømgaard Dalby er inspektør med ansvar for kunsthåndværk og design på kunstmuseet Trapholt. Kendt som kurator og tilrettelægger af en lang række markate udstillinger. Forfatter til talrige artikler og bøger om design og kunsthåndværk bl.a. ”Plastic Fantastic”, ”Le Klint. Design – Håndværk og Historie”, ”Kristian Vedel”, ”Sko. Stil, sex og sunde fødder”, kataloget til ”Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2007” m.fl. Censor ved bacheloruddannelsen i design- og kulturøkonomi, Syddansk Universitet, Institut for Visuel Kultur, Københavns Universitet, Danmarks Designskole og Designskolen Kolding.
Anders Ljungberg (f. 1966) er udøvende sølvsmed, uddannet fra Metal-linien på Konstfack – Det Nationale Kunst og Design Akademi i Stockholm. Har talrige solo- og gruppeudstillinger i både ind og udland på sit CV og er repræsenteret på bl.a. Nationalmuseum, Stockholm, Engelbrecktskyrkan, Stockholm, Nordiska Museet, Stockholm og HKH Konung Carl XVI Gustav (Royal Collection Stockholm). Modtager af flere priser, bl.a. Landstingets Kulturstipendium. Har samarbejdet med forskellige virksomheder, heriblandt Boda Nova, Iittala, Belysningsbolaget, Nola, Skultuna og Gense, omkring flere designprojekter. Underviser som senior-lektor på Konstfack i Stockholm og forelæser i ind- og udland. Har fungeret som rådgivende ekspert i forbindelse med Konstnarsnamnden fra 02-04 og Culturalboard, Stockholm.